Nieuws

Erkend Duurzaam Ondernemen

Autoschadebedrijf V.E.S. te Heijen officieel Erkend Duurzaam

Autoschadebedrijf V.E.S. te Heijen is sinds 15 juni 2015 een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam werd uitgereikt door FOCWA Accountmanager Martien de Wijs namens IvDM en is het bewijs dat Autoschadebedrijf V.E.S. in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Harry van Eeden, directeur/eigenaar van autoschadebedrijf V.E.S. een helder antwoord. Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om zo onnodige verspilling tegen te gaan. Ook stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.

Ook als werkgever heeft Harry van Eeden zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden.
Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen en eisen worden gesteld op duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar geldig.

Op bijgevoegde foto de trotse eigenaar Harry van Eeden van autoschadebedrijf V.E.S. met het fraaie certificaat.

Met vriendelijke groet,
Vereniging FOCWA Schadeherstel

Martien de Wijs
IMG_0220_erkend_duurzaam.jpg